Fremtiden ser endnu lysere ud med Nimbus

Strategisk overtagelse: Häfele udvider sin kompetence indenfor lys

Den globalt opererende familievirksomhed Häfele fra Nagold udvider sit produkt- og kompetenceområde "lys" med en strategisk overtagelse af lysspecialisten Nimbus i Stuttgart. Hundrede procent af den ejerledede virksomhed overtages af Häfele. Ejer og virksomhedsgrundlægger Dietrich Brennenstuhl vil forblive som leder af virksomheden på den nuværende placering i Stuttgart. Han vil fortsætte med aktivt at administrere innovationer, udvikling og design af produktporteføljen.

Overtagelsen repræsenterer en organisk udvidelse af begge virksomheders ekspertiseområde samtidig med at den skaber vigtige synergier indenfor udvikling og salg. Häfeles adm. direktør Sibylle Thierer ser overtagelsen af Nimbus som en vigtig strategisk beslutning idet der hermed føjes et nyt kapitel til virksomhedens egen succeshistorie indenfor lys i møbler.

Sibylle Thierer: "Siden 2011 har vi været trendsetter og brancheførende med vores Loox LED-belysningssystem til møbler. I fremtiden vil vi kunne tilbyde vores partnere i hele verden et holistisk svar på alle spørgsmål om lys, lige fra lys i møbler til rumbelysning i sofistikeret design. Med det arkitektoniske brand Nimbus har vi fundet den forstærkning vi har søgt efter, og som i væsentlig grad udvider vores ekspertise indenfor design og udvikling. Overtagelsen vil give både Nimbus og os mange muligheder på nye markeder."

Häfele er en førende virksomhed indenfor møbelbeslag og bygningsbeslag og har etableret sig som en af verdens mest prominente og hurtigst voksende leverandører af innovative LED-lysløsninger til møbler. Nimbus er pioner indenfor LED. Allerede på messen Light & Building 2006 præsenterede virksomheden sin første serie af produktionsklar LED-belysning til indendørs brug, og efterfølgende har virksomheden underbygget sin pionerrolle på området for LED-belysning med mange andre innovative interne produktudviklinger. De omfattede bl.a. trådløse og netværksbaserede lysløsninger – og en smart kombination af lys og rumakustik. Hos Häfele lover dette kreative potentiale yderligere fremdrift i udviklingen af produkter og systemer til fremtidens marked.

Sammen kan de to virksomheder nu reagere på de centrale udviklinger og trends på boligområdet med integrerede tilbud. Efterhånden som rum mister deres grænser og udvikler sig til "bo-zoner" med fleksibel anvendelse, smelter rumbelysning og møbelbelysning sammen til en harmonisk helhedsatmosfære der planlægges og styres fra ét sted. Samlet under ét tag vil de skabe væsentlig merværdi for deres kunder med intelligente netværkskoncepter.

På projektområdet bruger Häfele den samlede ekspertise til at udvide sin 360° tilgang som kan tilpasses den enkelte kunde: Alt fra lys- og lydplanlægning, individuelt tilpassede beslagkoncepter, elektroniske låsesystemer og netværk med Smart Home-systemer til global leveringssikkerhed. Samtidig åbner integrationen i Häfeles internationale salgs- og logistiknetværk nye markeder i hele verden for Nimbus-brandet.

 

Sibylle Thierer, adm. direktør, Häfele GmbH & Co KG sammen med Dietrich F. Brennenstuhl, adm. direktør, Nimbus Group

Foto: Häfele/Nimbus/Uwe Ditz

Pressekontakt Peder Nørgård Pressekontakt

Peder Nørgård

Adm. direktør Tlf.: 96 14 72 76 Fax: 97 51 12 13 peder.noergaard@haefele.dk