Kreativt værksted til lysoplevelser og foranderlige rumkoncepter

Häfele Blackbox: Nyt showroom åbnet i Stuttgart

Nagold – 18. oktober 2022 

Hvordan ønsker vi at leve og arbejde i fremtiden? Og hvordan vil vi udnytte det tilgængelige opholds- og arbejdsrum mere fleksibelt og effektivt? Det kan Häfeles nye showroom i Stuttgarter Römerkastell give nogle svar på. I det helt sortklædte ”ide-værksted” nytænkes, projekteres og realiseres møbler, lys, rum og konnektivitet sammen med kunderne. Siden midten af oktober har Häfele taget imod planlæggere, kreative, fagfolk, industripartnere og investorer i det nye showroom i Stuttgart. Her vil den internationalt aktive specialist i møbel- og beslagløsninger, elektroniske låsesystemer og LED-lysløsninger først og fremmest diskutere og udvikle nye hotel- og boligkoncepter, såsom Micro Living-lejligheder, med sine gæster. I Blackbox spiller lystemaet en vigtig rolle i forhold til hvordan lys kan skabe og ændre atmosfæren i et rum. 

 

Blackbox er Häfeles nye showroom og nye kreative værksted i Stuttgarter Römerkastell som er et populært sted for kreative og mediefolk i Stuttgart.

 

Højt beliggende over Stuttgarts bydel Bad Cannstatt finder man Häfeles Blackbox i Stuttgarter Römerkastell. Den tidligere kaserne som romerne engang benyttede som ”Castellum”, har i de seneste 10 år udviklet sig til et vigtigt sted for kreative og mediefolk. 

 

Rum for dialog og interaktion

Blackbox fungerer som fleksibelt udstillingsrum med omskiftelig værkstedskarakter, som scene for det succesfulde Häfele Akademie og som kreativt sted for arrangementer med op til 100 personer. For at give hjælpe med at lave udstilling på stueetagen, hentede Häfeles Stuttgarts kreative agentur ”jangled nerves” ind. Sammen med dem udviklede man et rumkoncept der iscenesætter Häfeles sortimenter og løsninger på en helt særlig måde. ”Blackbox er et fleksibelt og meget funktionelt rum, og det fungerer som en teaterscene af muligheder”, siger prof. Thomas Hundt der er medstifter og -direktør i jangled nerves. ”Showroomet er frem for alt tænkt som et mødested for dialog med kunderne”, fortsætter Thomas Hundt. ”Med en LED-væg i loftshøjde udvider vi desuden det fysiske rum til at være digitalt, og tilbyder dermed inspirerende muligheder for interaktion med de besøgende.”

Billedet på et teater med forskellige scener er hele tiden til stede i Blackbox. Gulv, loft, vægge - alt er holdt i sort ligesom i teateret og iscenesættes via et gennemtænkt lyskoncept.

 


På den omskiftelige udstilling viser Häfele og Nimbus hvordan rum kan gøres mere følelsesbetonede ved hjælp af lys.

 


Det moderne, multifunktionelle køkken må ikke mangle i et Häfele showroom. En af de såkaldte stages viser temaet ”køkken” dygtigt kombineret med temaet ”møbellys”.

 

Køkken, Micro Living og Hospitality i fokus

Først i Blackbox vises tre temaer - såkaldte stages - fra Häfele: Det moderne, multifunktionelle køkken, temaet Micro Living-lejligheder og fremtidens hotelværelse. Især det sidste fremskynder Häfele i øjeblikket. ”Særligt branchen Hospitality i hele sin båndbredde ligger os særligt på sinde. For denne branche er ekstremt hårdt ramt af mangel på faguddannede medarbejdere, en omkostningseksplosion og samtidens tendens til at investere i ting der opfylder bæredygtighedsstandarder og ESG-kriterier (Environment, Social and Governance). Häfeles ydelser leverer et vigtigt bidrag til at optimere værdien og brugen af rum og til at slanke hverdagens operative processer ad teknologisk vej”, understreger Sibylle Thierer, adm. direktør hos Häfele. ”Hvordan kan et rum udnyttes på flere måder? Hvordan kan det nemt ombygges? Hvordan kan det gøres mere følelsesbetonet med god rum- og møbelbelysning til forskellige atmosfærer? Hvordan styrer jeg individualiserede tilbud gæste- og ejervenligt? Disse spørgsmål vil vi i Blackbox diskutere og besvare”, fortsætter Sibylle Thierer.

For at styrke Hospitality-området, har Häfele grundlagt en ny afdeling som har indtaget kontoret i Stuttgarter Römerkastell lige ovenpå showroomet. Brancheeksperter arbejder her med Hospitality-projekter lige fra koncept over udførelse til serviceydelser i den løbende drift. Den nye afdeling Häfele Hospitality Solutions ledes af Dr. Thomas Leib og Thomas Bosse der begge er erfarne udviklere og planlæggere fra andre Hospitality-projekter. De glæder sig også over ”deres” nye showroom i Stuttgart. Dr. Thomas Leib siger: ”Blackbox er et fremtidslaboratorium til mange forskellige rumudnyttelser i kategorien erhvervsmæssig bolig. Häfele bliver med Blackbox og den nye forretningsenhed en impulsgiver i dette segment.”

 


Et highlight i Blackbox er stagen ”Hospitality” - her viser og tester Häfele fremadskuende koncepter som fx hoteller kan bruge døgnet rundt.

 


Et hemmelighedsfuldt, mørkt rum - og dog handler næsten alt om lyset: Thomas Hundt, medstifter og -direktør i Stuttgarts kreative agentur jangled nerves er specialist i at udvide fysiske rum digitalt og give dem en ny dimension. Sammen med Häfele har han udviklet konceptet Blackbox, og i forbindelse med åbningen 13. oktober præsenteret det for omkring 150 gæster. Tilhørerne lyttede intenst til Thomas Hundts redegørelse der gjorde dem fortrolige med Blackbox som en ”teaterscene af muligheder”.

 

Lysoplevelse Blackbox

Blackbox blev også planlagt af Häfele for at gøre det muligt at opleve de mangfoldige muligheder for rum- og møbellys. Sammen med Häfeles datterselskab Nimbus blev der i Blackbox installeret omkring 150 lyspunkter/lyslinjer - og de enkelte lyskilder kan styres individuelt; de kan dæmpes og lysfarven kan ændres fleksibelt og alt efter anvendelse. Således kan man på stedet via den nye trådløse teknologi Häfele Connect programmere de uendelig mange lysscenarier og teste deres virkning. Endvidere anskueliggøres det i Blackbox hvordan lysstyring kan samarbejde med andre systemer som fx adgangskontrolsystemer. Der indrettes også et lyslaboratorium i Blackbox til samtaler og projekteringsmøder med professionelle lysfolk. Interesserede kan på stedet få støtte til deres lysprojektering af udviklingsingeniører og lysplanlæggere fra Nimbus og Häfele som også har deres kontorer i Römerkastell.


”Blackbox viser med al tydelighed samspillet mellem lys, rum og møbler”, siger Sibylle Thierer. ”Først med lyset bliver et rum emotionelt ladet op. Blackbox er et kreativt og teknologisk værksted for alle vores kunder: Håndværkere, planlæggere, industripartnere, investorer og ejere. Vi glæder os til den kreative udveksling med dem i Blackbox!”

 


Et spændende foredrag i Blackbox blev holdt at Peter Brückner fra Brückner & Brückner Architekten i anledning af den officielle åbning.  Indblikket i arkitektbureauets værker viste håndværkets store betydning i Brückner & Brückners projekter. Håndværket og de nøje udvalgte materialer er det som gør en bygning til et autentisk sted, sagde Peter Brückner. Især for de mange snedker- og håndværksvirksomheder der havde takket ja til invitationen til Blackbox, var projekter som det nye kontorbyggeri for Zieger Group virkelig spændende. En del af den innovative træfacade kan ses på billedet. 

 

Find flere informationer om Häfele Blackbox og mulighederne for at booke besøg under: www.haefele.de/blackbox

Pressekontakt Peder Nørgård Pressekontakt

Peder Nørgård

Adm. direktør Tlf.: 96 14 72 76 Fax: 97 51 12 13 peder.noergaard@haefele.dk