Häfele indvier nyt fuldautomatisk højlager

Logistikexcellence fra Nagold til hele verden

Nagold – 30. juni 2022 

Med en festlig dåb foran gæster i form af politikere og erhvervsfolk åbnede Häfele sit nye og fjerde højlager i logistikcenteret i Nagold. Investeringen i hovedsædet i det nordlige Schwarzwald repræsenterer en vigtig milepæl i familiefirmaets innovations- og servicestrategi. Mere plads til nye services og sortimenter samt topmoderne afvikling muliggør en endnu hurtigere og pålideligere forsyning til Häfeles kunder i hele verden med møbel- og bygningsbeslag, elektroniske låsesystemer og belysningsløsninger.

Häfeles logistikcenter på Wolfsberg i Nagold vokser fortsat. Med det fjerde, fuldautomatiske højlager (på billedet bagest til venstre) udvider beslagspecialisten sin kapacitet med 15.000 Europa-pallepladser.

Investering med mod og fremsynethed

Direktør Sibylle Thierer bød Nagolds overborgmester Jürgen Großmann og administrerende direktør for IHK Nordschwarzwald Tanja Traub velkommen som æresgæster til den festlige indvielsesceremoni. De ønskede begge Häfele tillykke med investeringen og den succesfulde ekspansion. ”Häfele bygger fremtid”, fastslog Jürgen Großmann. Som en ”rygrad for erhvervslivet”, tilføjede Tanja Traub, ”har virksomheder som Häfele med succes ført deres forretning fra Nordschwarzwald ud i hele verden.”

Sibylle Thierer kom i sin tale ind på den løbende modernisering og konstante udvidelse af logistikcentret. Allerede i dag bliver op til 6.000 forsendelser dagligt sendt fra Nagold ud til hele verden. ”Vi bruger dog ikke de imponerende tal som sovepude, men vil med forudseende driftighed investere aktivt i vores hovedsæde i Nordschwarzwald og i fremtiden.”

Et kig ind i højlageret tydeliggør dimensionerne: Syv lagerrobotter styrer fuldautomatisk de 15.000 Europa-pallepladser.

​​​​​​Teknologi- og logistikexcellence til partnere i hele verden

Med plads til 15.000 flere Europa-paller udvides den samlede kapacitet til 65.000 pallepladser. Syv fuldautomatiske lagerrobotter ind- eller udlagrer pallerne. Ved vareafgang leverer de varerne på en skinneført elektrodebane, endnu en teknisk nyskabelse. Også kommissioneringsarbejdspladser er teknisk topmoderne for bedst muligt at understøtte medarbejdernes ergonomi og arbejdsgang samt for hurtigt at bringe leveringerne ud til Häfeles partnere i hele verden.

Det aktuelle investeringsprojekt på omkring 20 mio. euro giver samtidig en forsmag på den kommende planlagte udbygning i Nagold. Med dynamikcenteret i selve hovedsædet er Häfele allerede i år begyndt at lægge grundstenen til teknologi- og logistikexcellence i en ny dimension. Det visionære byggeprojekt er en yderligere vedkendelse af hovedsædet og sætter nye normer hvad angår logistik og produktion. Påbegyndelsen af det futuristiske nybyggeri i den sydlige ende af det eksisterende logistikcenter på Wolfsberg i Nagold er planlagt til slutningen af 2022. Den planlagte byggetid er fem år.

Pressekontakt Peder Nørgård Pressekontakt

Peder Nørgård

Adm. direktør Tlf.: 96 14 72 76 Fax: 97 51 12 13 peder.noergaard@haefele.dk