Innovation – lys møder akustik

Interzum Award 2021 til den smarte Lighting Pad Lounge

Med Lighting Pad Lounge præsenterer Häfele og dets datterselskab Nimbus en elegant, integrerende lys-akustikløsning der beriger sofistikerede interiører med ædelt træ og nu også kan styres via en app. Nimbus’ administrerende direktør Dietrich F. Brennenstuhl betegner den innovative lysløsning som højdepunktet på Nimbus-gruppens produktudvikling. Lys møder akustik – emotionelt, hyggeligt og smart. Efter at have fået den internationale designpris i Baden-Württemberg ”Focus Open Silver” sidste år, overbeviste denne kombination nu også juryen i Interzum Award 2021 som ligeledes satte Lighting Pad Lounge på podiet.

Lighting Pad Lounge skaber et behageligt akustisk miljø og udsender et strålende varmt lys. Da de højtydende LED-lyskilder er næsten usynligt integreret i den akustiske fleece på undersiden af lampen, skabes en magisk effekt i form af en lyssøjle.

​​​​​​​

Lighting Pad Lounge, bestående af et lydabsorberende akustikelement og strålende LED-lys, blev første gang præsenteret af Nimbus-gruppen på Light + Building 2018. Apostroferet som ”akustisk lys” slår dette innovative produkt to fluer med et smæk.  Her smelter to produktverdener på en måde sammen. Det giver planlæggere og indretningsarkitekter helt nye design- og anvendelsesmuligheder. 

Arbejdspladser, meeting points, lounges, hotel- og restaurantlokaler – her arbejder, kommunikerer og spiser folk sammen. Koncentration og afslapning er tæt forbundet, arbejdet blandes med uformelle øjeblikke og forvandles til privatliv. Lys og akustik spiller en vigtig rolle i forbindelse med forskellige stemninger og skaber i bedste fald velbefindende. Den nye Lighting Pad Lounge kan bidrage væsentligt til dette.

​​​​​​​

Lighting Pad Lounge – lys, akustik og møbler i harmoni
Den nye Lighting Pad Lounge fra Häfele og deres premium lysproducent Nimbus lyser af innovativ teknik og trendy, varme og emotionelt tiltalende overflader af formspændt træ i høj kvalitet. Den smarte hybrid af lampe og akustikpanel kan styres via en sensor og en smartphone app. Med sin hyggelige, fine fremtoning er Lighting Pad Lounge som skabt til foyerer, restauranter og hoteller samt den eksklusive detailhandel. Men den er også overbevisende og inspirerende til repræsentative kontorer og naturligvis til eksklusive boliger.

Häfele smart kompetence giver nye impulser
​​​​​​​
Der er lagt megen omhu i hver detalje af denne lys-akustik-løsning. Det gælder især for de smarte tekniske løsninger der udvikles i det nye Häfele lyskompetencecentrum i Stuttgart. Häfeles ekspertise i smarte LED-lysløsninger i møbler og Nimbus’ kompetence og erfaring i rumbelysning komplementerer hinanden perfekt. Det bringer masser af fantasi til fremtidige innovationer indenfor lys og akustik og en fremtidsorienteret, holistisk betragtning af møbel- og rumbelysning under samme tag.

Individuel lysstemning via smartphone eller sensor
Håndteringen af Lighting Pad Lounge skal først og fremmest være sjov: Som valgfri funktion kan den manuelt bevæges trinløst op og ned på fine, lodrette wirer og styres intuitivt med en bevægelsessensor. Betjening med fjernbetjening sker via Bluetooth med den smarte Häfele Connect Mesh app.

Lighting Pad Lounge er dæmpbar og har en variabel farvetemperatur på 2700 til 4000 kelvin. Med en direkte lyskomponent på 1700 lm og en indirekte lyskomponent på op til 1800 lm er der uendelig mange indstillinger af en individuelt tilpasset lysstemning. Interzum Award ”High product quality” 2021 må glæde udviklerne hos Häfele og Nimbus og opmuntre dem til flere innovationer.

Den nye Lighting Pad Lounge fra Nimbus styres smart med en app og er overbevisende med nye, varme og emotionelt tiltalende overflader af formspændt træ af høj kvalitet.

Undersiden af Lighting Pad Lounge består af akustik-fleece. De små højtydende LED-lyskilder der er integreret i pad’en, udsender et strålende og blændfrit lys.

Den nye Lighting Pad Lounge med sin hyggelige, fine fremtoning beriger ethvert eksklusivt miljø. Den skaber med sit fokuserede lys en perfekt oplyst ”ø” i stuen, hotelbaren og loungen, kontoret eller restauranten.

Pressekontakt Peder Nørgård Pressekontakt

Peder Nørgård

Adm. direktør Tlf.: 96 14 72 76 Fax: 97 51 12 13 peder.noergaard@haefele.dk