Midlertidig bolig: Alt fra én producent

JopaJoma – med Häfele som din ideelle projekteringspartner fra mærkeudvikling til driftskoncept

•    Beboelsesejendomme: Også en trend i mindre byer
•    JopaJoma: Nyt mærke sætter standarder
•    “Mere liv pr. kvadratmeter”: En Häfele-specialitet 
•    Fra koncept til den mindste detalje
•    Egne og tredjepartsprodukter i perfekt samspil
​​​​​​​
​​​​​​​

Beboelsesejendomme: En trend også i mindre byer
I den lille by Kenzingen i Baden har Christoph og Stephan Schmidt bygget et moderne, treetagers hus lige om hjørnet fra deres arkitektkontor. Sadeltagsbygningen med den petroleumsgrønt pudsede facade og de karakteristiske tagkviste er iøjnefaldende i det strukturelt ensartede boligområde uden at virke dominerende eller blot forstyrrende. Men en udefra kommende vil ikke ane at der er noget på vej i denne prestigefyldte bygning som indtil nu næsten kun har spredt sig i storbyer. Beboelsesejendomme og midlertidige boligkoncepter blomstrer i byerne: Med deres udvalg af små og bittesmå lejligheder er de tiltænkt weekendpendlere, professionelle nomader og studerende som har brug for komfortable, velfungerende boliger i et begrænset tidsrum – uden at de behøver møblere dem eller vente på wi-fi-forbindelsen. De kan nu findes i det sydlige Baden.

​​​​​​​

JopaJoma: Et nyt mærke sætter standarder
Med den nye beboelsesejendom overfører de to brødre den urbane opskrift på succes med Micro Living til landlige områder, og som operatør og projektudvikler etablerer de også et nyt brand: Med JopaJoma forenes højkvalitetsarkitektur, designorienteret boligindretning og moderne livsstil i en ny form for midlertidig bolig.

Her i det naturskønne område omkring Kaiserstuhl og ikke langt fra universitetsbyen Freiburg inkluderer målgruppen også turister med hang til design der sætter pris på tilbuddet om JopaJoma: Et liv med reducerede fodaftryk, men på en højt niveau. Alle de syv et- og toværelseslejligheder – med størrelser mellem 20 og 50 kvadratmeter – har terrasse eller balkon, de er effektivt designet, er komfortable med materialer i høj kvalitet, alligevel solidt designet og ikke mindst er de ekstremt funktionelle. Dette sikres ved hjælp af godt gennemtænkte detaljer som på en smart måde muliggør mere liv pr. kvadratmeter. To lejligheder på første etage (Marie og Johanna) kan også anvendes som en 70 kvadratmeter kombineret lejlighed med tre badeværelser.

JopaJoma – et projekt på grænsen mellem beboelsesejendom og hotel – kunne også være interessant for investorer fra hotel- og restaurationsbranchen. Brødrene ser derfor også JopaJoma som en prototype og et ”showroom” for en holistisk tænkt ny beboelsesejendom. Arkitekterne Schmidt tager sig gerne af den videre udvikling.

“Mere liv pr. kvadratmeter”: En Häfele-specialitet​​​​​​​
“Mere liv pr. kvadratmeter” er nu blevet et klassisk Häfele-tema. Den globalt arbejdende specialist i beslagteknik, elektroniske låsesystemer og LED-lys har længe været dedikeret til grundlæggende projektering og udvikling af smarte rumkoncepter – inklusive avancerede funktionalitetsløsninger – sammen med hæderkronede arkitektkontorer og designere. For eksempel præsenterede Häfele efter ”Functionality Cube”, det multifunktionelle interiørkoncept til Werner Aisslingers LoftCube og det multiprisvindende trendprojekt ”Youth Lab” allerede i 2017 den innovativt udtænkte ”MicroApart 20/30”. ”SKAIO” fulgte som en del af ”BUGA 2019” i Heilbronn og blev et meget anerkendt projekt og dengang Tysklands første træhøjhus hvor Häfele kunne vise hvor fremtidsorienteret og smart ”Micro living” kan være. Så det er ikke så sært at Stephan og Christoph Schmidt også hentede den kompetente projekteringspartner fra Nagold ind for at etablere og udvikle deres JopaJoma brand for at drage nytte af deres 360° projektkompetence og brede vifte af services fra én producent.

​​​​​​​

Fra koncept til den mindste detalje
“Som tværfaglig arkitekt og alsidig projekteringsvirksomhed med adskillige forretningsområder har vi kendt Häfele i mange år og trækker regelmæssigt på det store produktsortiment til vores projekter – især til vores projekter inden for hotel- og restaurationsbranchen”, fortæller Christoph Schmidt. Dog var samarbejdet om beboelsesejendommen i Kenzingen særligt indgående idet Häfele også fungerede som markedsstrateg fra begyndelsen, analyserede JopaJoma-produktets kommunikative miljø og endelig identificerede kreative og funktionelle unikke træk som indgik i projekteringen.  
Som holistisk konsulent- og projekteringspartner understøttede beslagspecialisten projektet helt fra den indledende kalkulation, arkitektonisk implementering og marketing til sikker opfølgende støtte undervejs. ”Vi skabte bygningens design, og derefter brugte vi hele ”Häfele-kanalen” til implementeringen”, fortsætter Christoph Schmidt. ”Medarbejdernes store ekspertise på alle mulige forskellige områder var meget værdifuld. Häfele forstår hvad der er vigtigt, ikke blot for ejere af beboelsesejendomme, men også for arkitekter.” 

Det inkluderer fx også det faktum at en fornuftig beboelsesejendom skal være af høj kvalitet og robust nok til at kunne klare de mange skiftende gæster uden at tage skade. Dens tilbud skal passe til målgruppen og den skal holde sig indenfor budgettet. Udo Jungebloed, salgschef for projektteknik hos Häfele og projektleder hos JopaJoma forklarer hvordan Häfele går frem som erfaren allrounder: ”En omfattende workshop i begyndelsen af vores konsulentarbejde sikrer en succesrig start på hvert af vores projekter. Vi analyserer vores kunders ønsker og muligheder og fokuserer strengt på både målgruppens behov og budgettet. På regelmæssige projekteringsmøder med deltagelse af alle relevante parter opnår vi succesrige resultater hele vejen rundt.”

Egne og tredjepartsprodukter i perfekt samspil
Som international virksomhed drager Häfele stor nytte af sin globale ekspertise. Information fra verdensmarkedet flyder som kreative impulser direkte over i nye nationale ideer. Det tværfaglige team af interne specialister håndterer alle relevante områder inden for projektering af indvendig indretning og teknisk bygningsmateriel. Fx er planlæggerne hos datterselskabet Nimbus ansvarlige for integrerede lyskoncepter medens eksperter hos Rosso er ansvarlige for effektiv rumakustik. 

 

”I Häfeles produktverden har vi simpelthen fundet alt det der giver mening for JopaJoma”, siger Schmidt. ”Da virksomheden både er leverandør af indendørs og udendørs produkter og samtidig en kompetent specialist i Micro living projektering som arbejder med kendte partnervirksomheder, kan man være sikker på at alle komponenter passer sammen og fungerer som de skal.” Fx kommunikerer Häfeles digitale låsesystem, Dialock, hos JopaJoma med hotellets styrings-software fra protel samt med den intelligente rumstyring fra producenten Gira. Køkkenerne i lejlighederne er også designet harmonisk: Medens den førsteklasses dekorative finish på møbelpanelerne fra FunderMax sørger for den visuelle æstetik på de indbyggede komponenter, sikrer innovative beslagløsninger fra Häfele passende funktionalitet på indersiden.
​​​​​​​

Loox-lys i møblerne fungerer som designelementer og korresponderer med det futuristiske loftslys fra ”Q Four”-familien og ”Squeeze”-hængelamper fra Nimbus som tiltrækker alles opmærksomhed i rummet. Det moderne og pladsbesparende køkkenudstyr – inklusive opvaskemaskine og komfur – blev lavet i samarbejde med WMF, sågar valg af bestik. Der blev også brugt meget Häfele-tilbehør i badeværelserne – først og fremmest det multifunktionelle badeværelsesspejl fra ”Aquasys’” eget sortiment.

Og fordi komfort ikke først begynder i lejlighederne, men snarere ved hoveddøren, er her valgt Häfele systemdøre: De kommer fra egen udvikling og er blevet fremstillet til JopaJoma af dørproducenten Prüm. Også her med FunderMax-overflader – denne gang i neutral hvid. I kombination med identifikations- og låsesystemet Dialock bliver de vedligeholdelsesfri døre væsentlig billigere i drift medens komfort og sikkerhed samtidig øges for både gæster og operatør. ”Det er summen af mange små detaljer der skaber en stor, fungerende helhed”, konkluderer Christoph Schmidt. JopaJoma beboelsesejendommen er et perfekt modelprojekt for dette. 

Datatabel

Arkitektur

Schmidt Architekten, Kenzingen

Indretningsarkitektur

Schmidt Architekten, Kenzingen

Operatør / bruger

Christoph og Stephan Schmidt, Kenzingen

Investor / bygherre

Christoph og Stephan Schmidt, Kenzingen

Indretningsarkitekter Schreinerei Kindle, Lahr

Størrelse

Syv et- og toværelses lejligheder (20-50 m2),
en sammenkoblet lejlighed (70 m2)

År

2020

Hjemmeside

www.jopajoma.de

Projektadresse

Breslauer Straße 1 | 79341 Kenzingen

Produkter

> Dialock identifikations- og låsesystem fra Häfele
> Häfele hoteldør med Prüm
> Bygningsbeslag fra Häfele
> Aquasys multifunktionelt badeværelsesspejl (Häfele)
> Badeværelsestilbehør fra Häfele
> Häfele LED-lyssystemer: Nimbus rumbelysning, Loox møbelbelysning    
> Elektriske enheder og beslag til tekøkkenerne fra Häfele 
> Møbelbeslag fra Häfele
> Madrasser og lamelbunde fra Häfele
> Häfele-bokse
> Smart bygningsstyring fra Gira
> Møbelpaneler og døroverflader fra FunderMax
> WMF køkkenudstyr gennem Häfele
> Hotelstyringssoftware fra Protel

 

Pressekontakt

Christina Buus

Marketingansvarlig Tlf.: 28 73 05 15 christina.buus@haefele.dk