Regnskab 2015: Häfele vokser globalt med 11 %

Häfeles vækst er særlig stor i udlandet

Häfele Gruppen der producerer beslagteknik og elektroniske låsesystemer, opnåede i 2015 en omsætning på 1,272 milliarder euro (2014: 1,144 mia.). Det svarer til en vækst på 11 % i forhold til det foregående år. Dermed fortsætter familievirksomheden med hovedsæde i Nagold sin betydelige vækstkurs som ikke mindst de 37 datterselskaber i udlandet har bidraget til med +16 %.

De internationale markeder har med få undtagelser udviklet sig særdeles positivt. Især USA, Storbritannien, Indien og Australien har haft stor vækst. Häfele høster nu 79 % af sin omsætning i udlandet. Antallet af medarbejdere steg på verdensplan med 200 til 7.100.

Hos moderselskabet i Tyskland udvikler omsætningen sig nu positivt efter et svagt første halvår. Det skyldtes for en stor dels vedkommende den internationale IT-omstilling. På denne baggrund er man tilfreds med det opnåede plus på 1 %. Forventningen til indeværende år er at væksten igen kommer op omkring 5 %. Antallet af medarbejdere i Tyskland ligger uændret på 1.600.

Optimisme i nyt forretningsår

Häfele har påbegyndt det nye forretningsår med optimisme. På baggrund af de allerede realiserede investeringer i ét standard IT-system i hele verden, samt i markeder, logistik, produktion og service ser virksomheden gode chancer for også at opnå international vækst i 2016. ”Vi forventer en omsætningsvækst på omkring 5 % på baggrund af at vores investeringer og projekter bærer frugt”, siger direktør Sibylle Thierer. Investeringsvolumen vil ligge på omkring 35 mio. euro. Der er stadig risici forbundet med de ustabile valutamarkeder og det voksende antal kriseramte områder i verden.

Häfele er repræsenteret i mere end 150 lande og har selvstændige datterselskaber i 37 lande. Virksomhedsgruppen servicerer med sine produkter og services de førende møbelproducenter i verden samt arkitekter og planlæggere, håndværk og handel. Globale og lokale sortimenter udvikles til at leve op til de forskellige krav, og fremstilles på en af Häfeles egne seks fabrikker eller iht. ”Häfele tysk kvalitet” hos en af de 1.500 partnere fordelt over hele verden.

Under mottoet ”Mere liv pr. kvadratmeter” skabes raffineret beslagteknik til multifunktionelle møbler med innovativt design og optimal udnyttelse af pladsen. I lyset af dette har Häfele i de senere år udviklet sig til at være toneangivende i branchen.

Distributionscenteret Häfele Nagold

Distributionscenteret Häfele Nagold

Pressekontakt Peder Nørgård Pressekontakt

Peder Nørgård

Adm. direktør Tlf.: 96 14 72 76 Fax: 97 51 12 13 peder.noergaard@haefele.dk