Review Interzum 2019: Digitalt netværk i moderne boliguniverser

Thinking ahead – intelligente løsninger fra Häfele

Integreret og digital – Häfele, internationalt markedsførende indenfor møbelbeslagteknik, elektroniske låsesystemer og LED-lys til møbler og rum, præsenterede sig på Interzum med ambitiøse krav. Under mottoet "Thinking ahead" præsenterede virksomheden et fyrværkeri af markedsmodne innovationer som med omgående virkning vil gøre tingene lettere for samt berige deres partnere indenfor møbelindustri og håndværk såvel som deres kunder.

Häfele var på podiet tre gange med deres nyheder til Interzum Award 2019. Det smarte Häfele Connect Mesh System med innovativ firmware, vægkontakt og fjernbetjening, det nye filigranklapbeslag til møbler, Free space og Easiness møbelbeslag til værktøjsløs montage (klosamlebeslag, bagvægssamlebeslag og møbelknopgreb) fik alle en pris for høj produktkvalitet.  

Den digitale sammenkobling af opholdsrum og andre rum var det store nutids- og fremtidstema på messen i Køln og på Häfeles stand. Her brillerede Häfele både med håndgribelige produkter, fx Loox5, 5. generation af LED-lyssystemer og den intelligente konnektivitet til den smarte verden i boligen.

Markedsmodne nyheder og visioner for møbelverdenen

Interzum er igen og igen stedet for fremtidsvisioner, fx et blik på hvor rejsen indenfor digitale netværk vil gå hen. Man er hos Häfele overbeviste om at digitalisering af møbler og bolig kun har en sikker fremtid hvis man både møder møbelproducenternes krav og imødekommer brugernes ønske om komfort. Digitalisering skal derfor være let at realisere, både ved integration i møblerne og hvad betjening angår. Derfor er det med "Tænk videre" altid letheden, Easiness, der skal være ledetråden. Ifølge Häfele er det derfor møbelproducenternes opgave at dække begge dele – integration og digitalisering – for at opnå succes.

På 1480 m2 udstillingsområde demonstrerede Häfeles internationale messeteam i hvor høj grad man har internaliseret dette høje krav og dermed er i stand til at omsætte det i praksis og begejstre branchen.

Digitale netværk, innovativ møbelteknik og integrerede løsninger; alt det kunne de besøgende fra hele verden opleve live på messestanden i Køln. Med Häfeles sortiment og de mange nye produkter bliver det nemt for håndværkere og møbelindustrien at realisere den smarte verden.

„Smart furniture meets smart home“, hvilket for to år siden på Interzum nok mest var fremtidsmusik, lykkes nu nemt og hurtigt med Häfele Connect Mesh-teknologien. Virksomheden beviste sin kompetence med bl.a. en mikrolejlighed med smarte komponenter i netværk og et køkken med raffineret belysning styret via smartphone eller tablet og integreret lyd.

Häfele Connect – systemet der vokser med opgaverne

Boligen bliver digital. Med andre ord: Forskellige apparater, systemer og netværksplatforme skal tale samme sprog for at gøre det digitale liv så let som muligt. Häfele Connect bringer disse komponenter sammen og sikrer at de kan kommunikere med hinanden – med et koordineret system som altid kan udvides trin for trin. "Tolken" er enten Häfele Connect Chip som er den centrale del i Häfele Connect Mesh Systemet, eller Häfele Connect Hub afhængig af nedenstående netværksopgaver: Trådløs sammenkobling af al Häfele-belysning, sammenkoblede Häfele-systemer og komponenter, integration af eksterne apparater og platforme samt integration i smarte tredjepartssystemer.

Mere lys i møbler og rum

Alle med interesse for nye ideer finder dem hos Häfele. Her er fremtiden allerede begyndt på flere områder, med Loox5, den nye generation af LED-lysprogrammer som ét af eksemplerne. Loox5 leveres fra efteråret 2019 og gør et kvantespring ved at blive turbolader for elektrificeringen i møbler og forbindelsen til rumbelysning. Loox5 er kraftig nok til store udfordringer i moderne lysdesign, men samtidig meget enkel i sin projektering og installation samt let at styre. Loox5 er også grundlaget for Häfeles nye, smarte sortiment. Med appen Häfele Connect Mesh realiseres netværk og styring af de smarte Häfele-produkter inklusive forbindelse til tredjepartssystemer.

Allround service til industrien

Häfele tilbyder sine partnere god service med knowhow om hele proceskæden, lige fra projektering over produktion til logistik. Det kunne man på Interzum opleve et eksempel på i et køkken udstyret med lys i netværk. Derudover fandtes der en mængde møbelteknik på baggrund af en holistisk betragtning, fx tre køkkener samt opholds- og sovemiljøer bestykket med de nyeste produkter.

Nimbus, LED-lyspioner og yngste medlem af Häfele-familien, placerer sig allerede med smukt design og førende teknologi og udvider produktsortimentet og lyskompetencen i møbler og rum.

Produkt-highlights på Häfeles messestand kort

Flere af de store temaer på Häfeles messestand var i år blandt andre:

 • Femte generation af Häfele Loox LED-lyssortiment. Loox5 er et komplet nytænkt system. Enkel, lineær, logisk – det er essensen af fire generationer af succesfuldt udviklet og markedsført LED-teknologi. Häfele Loox imødekommer dermed i lige høj grad de stigende krav til lys i møbler og rum, det større behov for netværk og digitalisering samt maksimal enkelhed og fleksibilitet. Loox byder på nye, overraskende muligheder for digitalt netværk via Häfele Connect app inklusive forbindelse til tredjepartssystemer.
 • Designlamper fra Nimbus. Først på året annoncerede Häfele overtagelsen af LED-belysnings- og akustikspecialisten fra Stuttgart. På Interzum var Nimbus allerede en integreret del af Häfeles præsentation. Udover at præsentere sig i sit eget udstillingsområde med designlamper brillerede arkitekturbrandet overalt på messestanden. Nimbus og Häfele – det som hører sammen, vokser sammen.
 • Den sensationelle nyhed i Häfeles Free klapsortiment: Et innovativt, ekstremt lille og samtidig ekstremt stærkt klapbeslag. Med sit kompakte design giver Free space mere opbevaringsplads i møbler end alle andre gængse modeller i sin klasse. Her vistes også et studie af et klapbeslag med iPad-dimensioner. Dette beslag er så lille at det uden problemer kan integreres i enhver korpusside og samtidig så stærkt og fleksibelt at det kan klare alle tænkelige klapfunktioner, lige til klapholderen i barskabet. Det trendsættende beslag blev vist som en fuldt funktionsdygtig prototype. Det får premiere på Interzum 2021. 
 • De nyeste udviklinger i Häfeles Ixconnect sortiment af møbelsamlebeslag som for første gang gør det muligt at samle hele møbelkorpusser værktøjsløst, og som kan integreres i alle standardproduktionsprocesser uden omstilling.
 • Det udvidede skuffeprogram Häfele Matrix. Det tilbyder en optimal løsning på alle anvendelsesområder. Udstillingsgenstandene på messestanden viser hele viften af muligheder, fra funktionel startmodel til high-end systemløsning.
 • Skabsindretningssystemet DressCode helstøbt i ét formsprog. På denne måde kan man forbedre sine skabe passende til det enkelte segment. Systemet fås i hele verden. Alle elementer kan monteres og demonteres værktøjsløst. Det reducerer montagetiden med 50 % sammenlignet med skruesamlinger. Det prisbelønnede samlebeslag er den centrale del i dette system til skabe og reoler.
 • Det geniale sokkeljusteringssystem Häfele Axilo – den forlængede arm til korpusnivellering, har fornylig vundet Red Dot Award.
 • Officys bordstel. De fås nu også i trendfarven grafitsort til et moderne miljø i traditionelle kontorer, til Shared Spaces og Coworking-områder. Fokus var her på det elektrisk justerbare bordstel Häfele Officys TE 651.
 • Innovative Häfele campingbeslag. De vistes på messestanden i en model af en campingvogn. Dette omfattende sortiment blev fuldendt med et campingspecifikt belysningssystem fra Loox LED-programmet sammen med ladestationer til smartphone m.m.
 • Et nyt trådvaresortiment til køkkenet som virksomheden selv har udviklet. Hermed kompletterer Häfele sine køkkenbeslag. Sortimentet overbeviser med sit ensartede Häfele Design og med god kvalitet til en attraktiv pris. Häfele trådvarerne passer til Häfeles sargfarver og kan allerede nu leveres i hele verden.
 • De nye møbelgreb i Häfeles kollektion H19 er med designserierne Textile, Nouveau Art Deco og Cube helt på linje med trenden. Modellerne i serien H1910 med tilnavnet "Textile" fik prisen Red Dot Design Award for det eksklusive trenddesign. Häfele er dermed en stadig mere international trendsetter indenfor møbelgreb. Kollektionen H19 omfatter i alt 14 nye grebsdesigns i forskellige størrelser og med højaktuelle overfladefarver.
Häfele Interzum 2019 review

Häfele på Interzum: Fuldt hus på alle messedage.

Häfele Interzum review
Häfele Interzum review
Häfele Interzum review

Integrerede, digitalt sammenkoblede og belyste boliglandskaber: Häfele Connect Mesh-teknologi og den nye LED-lysgeneration Loox5 gør det muligt uden problemer.

Häfele Interzum review - Free space

Free space klapbeslag, en verdensnyhed: Så lille og dog så stærkt. "Det lille bæst" gør et kvantespring ind i en ny dimension og holder desuden klappen  – takket være multipositionsstop-funktionens præcist justerbare fjederkraft som holder pålideligt i alle positioner.

Häfele Interzum review - Matrix Box

Matrix Box er det nye sargsystemsortiment fra Häfele. De tre produktserier Matrix Box P, Matrix Box Slim A og Matrix Box S omfatter alle varianter af skuffer og udtræk. Häfeles partnere kan derfor altid finde den rigtige skuffe til alle behov, anvendelser og krav.

Pressekontakt Peder Nørgård Pressekontakt

Peder Nørgård

Adm. direktør Tlf.: 96 14 72 76 Fax: 97 51 12 13 peder.noergaard@haefele.dk