En hyldebærer er ikke bare en hyldebærer

Der er udarbejdet europæiske normer for hvor meget en hyldebærer skal kunne bære i et møbel. Normerne efter europæisk standard hedder DIN 68874-1 eller DIN EN 16337.

Häfele har udviklet, produceret og patenteret et helt program af hyldebærere der lever op til disse krav. De findes til 3 mm og 5 mm hulrække, både til glas- og træhylder.

For at hyldebærerne skal kunne klare de øgede vægtkrav er de konstrueret med modhager på spidsen som er lavet således at den skal føres skråt ind i hyldebærerhullet. Ved belastning af hylden presses modhagerne op i materialet og sikrer at hyldebærerne ikke skrider ud. Ved egen test vil man opleve at der er en meget betydelig forskel på belastningsevnen på en almindelig hyldebærer og på Häfeles hyldebærere.

En sidegevinst er at DIN hyldebærerne er meget nemmere at få ud af skabssiden igen hvis man vil flytte sine hylder. Med et let tryk opad på spidsen løsner den sig i materialet og går legende let ud. Gamle typer skal ofte fjernes med tang, og specielt dem af plast brækker ofte ved den manøvre.

Læs mere