Häfele Loox5

Essensen af fire generationer af LED-lys

Häfele har udviklet og forsket, diskuteret med mange partnere indenfor håndværk og industri, og har lært rigtig meget. Virksomheden har formentlig brugt 100.000 timer på at arbejde med LED-lys.  Loox, deres brand indenfor belysning, har opbygget et godt renomme i branchen i hele verden. På Interzum i Køln præsenterede Häfele Loox5, essensen af fire generationer af LED-lys, og et spring i retning af en succesfuld industriel implementering af lys i møbler.

Loox5 besvarer de spørgsmål der drives af vores tid. Det er endnu enklere, endnu bedre og frem for alt meget mere intelligent end sine forgængere. Med sin store pålidelighed, også ved drift døgnet rundt, er Loox5 en hyldest til møbelindustriens krav. Det nye Häfele lyssystem repræsenterer en betydelig forøgelse af ydelsen som er absolut påkrævet til den meget efterspurgte lineære belysning med LED. Samsung LED-lys af meget høj kvalitet giver Loox5 den helt usædvanligt gode lyskvalitet. Det imponerer ved nemt at lade sig integrere i møbelproduktionsprocessen, ved intelligent og let betjent lysstyring samt muligheden for at forbinde det til andre systemer.

Ny netdel med intuitive forbindelser

Hjertet i systemet er nye netdele med en byggehøjde på 16 mm for 12 og 24 Volt-systemer i tre ydelsesklasser til små og mellemstore installationer samt en netdel med en byggehøjde på 38 mm til store installationer i 24 Volt-systemet op til 270 Watt. Denne maksimalt ydende strømforsyning som er udviklet af Häfele og produceret i Europa, leverer ved sikker kontinuerlig drift en udgangsstrøm på 5 A og dækker dermed også længere installationsafstande. Den varetager desuden sikkerhedsovervågningen af systemet. Overbelastede installationer identificeres og videregives til brugeren – systemet tænker selv og er altid sikkert.

Store systemydelser kræver meget strøm, og for at kunne transmittere den sikkert, er et nyt stiksystem blevet udviklet til 5 A-omgivelserne. Det er som hidtil forsynet med entydige farve- og formkoder for at undgå fejl og lette installationen, og det overlever sågar en eventuel fejlinstallation uden problemer.

Fordeling og styring sker i Loox5-systemet via lineært forbundne fordelere (6 stik) til monokromlys med tilslutning til alle standard ledningskontakter og sensorer i Loox-programmet.  Der er trådløs forbindelse fra Mesh-fordeleren til RGB-, multihvid- og monokromlys med fjernbetjening, vægkontakt eller vægkontakter af andet fabrikat og tilsvarende sensorer. De seks udgange på denne intelligente fordeler konfigureres individuelt og kan evt. også styres med Häfele Connect Mesh app. En interface til almindelige kontakter er inkluderet i tilbuddet.

Smart Home når det er bedst med Häfele Connect Mesh

Med sit egetudviklede Connect Mesh-modul til individuel styring af lys og elektriske beslag sætter Häfele en ny international kommunikationsstandard. Teknologiplatformen er Bluetooth Mesh, en standardiseret protokol indført i 2018 og baseret på Bluetooth lavenergi. Takket være en omfattende kryptering muliggør den sikker kommunikation mellem mange enheder på samme tid. Dette Connect Mesh-modul er integreret i alle Loox5 lysstyringskomponenter.

Häfele Connect Mesh appen til mobile terminaler tjener til enkel og intuitiv konfiguration og styring af Connect Mesh-netværk, lys og elektriske beslag. Appen kan downloades gratis fra operativsystemerne iOS og Android.

Endnu nemmere bliver det med den nye fjernbetjening og vægkontakt. Her omsættes funktionerne direkte via få taster, tænd/sluk, dæmpning, ændring af farvetemperatur/lysfarve, lagring og hentning af lysscenarier, sågar betjening af elektriske beslag som fx åbning og lukning af møbellåger bliver legende let.

Clouet: Begge systemer, både Loox der fortsat tilbydes, og det nye Loox5 kan kombineres med adaptere i begge retninger uden problemer.

Mere lys i køkkenet – kundetilpasset til industrien

Med Häfele bliver integrationen af lys i møbler lige så let og selvfølgelig som i køleskabet. En ny pakke tilpasset behovene i køkkenmøbelindustrien skabt ud fra komponenterne i det nye Loox5 LED-lyssystem gør installationen til en integreret del af den industrielle produktionsproces og derfor meget effektiv og let at implementere. Hvordan det virker og hvordan Häfele ser holistisk på køkkener og andre områder blev på imponerende vis præsenteret i møbler og et show-køkken på Interzum med ”Loox for Industries”. Kernebudskabet var: Integrationen af lys bliver let, let at planlægge, let at producere og montere og let i styringen og individualiseringen af lysscenarier med app, vægkontakt og fjernbetjening.

Generelt præsenterede Häfele med dette koncept en overbevisende pakke som kan videreudvikles i hele verden i dialog med industrikunderne, også udenfor køkkenet. 

Kort om Loox5 produktnyhederne:

LED-bånd

Med sin strategiske alliance med Samsung forbedrer Häfele lyskvaliteten og sikrer en ensartet farvetemperatur i hele systemet. Levetiden på 50.000 timer garanteres.

Profil

Med et stort udvalg af indbygnings- og påbygningsprofiler med lille tværsnit og højkvalitets-overfladefinish kan Häfele opfylde sine partneres krav. Udover overfladefarverne sølv og sort leveres påbygningsprofiler i børstet rustfrit stål look.

Spotlys

På Interzum præsenterede Häfele også de første spotlys med Samsung LED-teknik. Med disse er det muligt at kombinere lineær belysning og punktbelysning med ensartet farvetemperatur. Disse lamper leveres til 12 V og 24 V systemer.

Nye modulære møbellys

På Interzum var der også præmiere på to nye modulære møbellys til boringer på 58 og 26 mm. Forsynet med modulære indbygnings- og påbygningskabinetter giver de kunderne et endnu større udvalg af design- og farvevarianter.

Interzum prisvinder 2019: Det trådløse netværk af lys og elektrisk drevne beslag ”Häfele Connect Mesh” med vægkontakter og fjernbetjening vinder Interzumprisen 2019 med udmærkelse for høj produktkvalitet.

Interzum prisvinder 2019: Det trådløse netværk af lys og elektrisk drevne beslag ”Häfele Connect Mesh” med vægkontakter og fjernbetjening vinder Interzumprisen 2019 med udmærkelse for høj produktkvalitet.

En omfangsrig brochure, her i messeudgave, viser det nye Loox5-system og indeholder alle komponenter.

En omfangsrig brochure viser det nye Loox5-system og indeholder alle komponenter.

Styring af lyset og individuel konfiguration af belysningen. Alle Loox5-lys der er installeret i huset, viser sig i Häfele Connect Mesh appen. Betjeningen sker let med smartphone, ny fjernbetjening (billedet) eller Häfeles radiostyrede fjernbetjening.

Styring af lyset og individuel konfiguration af belysningen. Alle Loox5-lys der er installeret i huset, viser sig i Häfele Connect Mesh appen. Betjeningen sker derefter let med smartphone, ny fjernbetjening (vist på billedet) eller via Häfeles radiostyrede fjernbetjening.

Hjertet i Loox5-systemet er de nye 12 og 24 V netdele.

Hjertet i Loox5-systemet er de nye 12 og 24 V netdele.

Fordeling og styring sker i Loox5-systemet via lineært forbundne fordelere (6 stik) til monokromlys med tilslutning til alle standard ledningskontakter og sensorer i Loox-programmet.

Fordeling og styring sker i Loox5-systemet via lineært forbundne fordelere (6 stik) til monokromlys med tilslutning til alle standard ledningskontakter og sensorer i Loox-programmet.

Indbygnings- og påbygningsprofiler leveres nu af Häfele med endnu mindre tværsnit og højkvalitets-overfladefinish. Udover overfladefarverne sølv og sort tilbydes påbygningsprofiler i børstet rustfrit stål look.

Indbygnings- og påbygningsprofiler leveres nu af Häfele med endnu mindre tværsnit og højkvalitets-overfladefinish. Udover overfladefarverne sølv og sort tilbydes påbygningsprofiler i børstet rustfrit stål look.