Innovativt: Montage af dørkarm uden skum

Häfele: Hurtig montage, nemt, økologisk og genanvendeligt

Klem i stedet for at bruge skum, brug miljøvenlig mekanik i stedet for belastende kemi, genanvend i stedet for at kassere, juster hurtigt og nemt, monter og demonter uden skader – og der kan nemt findes mange flere gode argumenter for Häfeles innovative montage af dørkarme. På BAU-messen i München fik dette smarte alternativ til den almindelige skum-, skrue- og dyvelmontage af trædørkarme en opsigtsvækkende premiere hos det professionelle publikum. Häfeles nye mekaniske montage af dørkarme kan leveres fra 4. kvartal 2019.

Häfele tilbyder med den mekaniske montage en løsning der helt giver afkald på miljøbelastende materialer. I modsætning til ved fast montage med skum, dyvler og skruer er dørkarmen med den nye montage 3D-justerbar og kan altid nemt demonteres. Da metoden lever op til alle miljøbeskyttelseslove, bortfalder den ellers almindelige bortskaffelse af skadelige stoffer. Häfeles nye montage af dørkarme overbeviser også ved at kunne bearbejdes uafhængigt af temperatur og fugtighed. Byggepladsen forbliver stort set ren da der under og efter montagen ikke sker skader og tilsmudsning. Montagen sker i få trin og kan delvis forberedes fra fabrikken.

Effektiv montage sparer tid og penge

En lille mængde montagetilbehør (ingen kiler og afstandsholdere), 3D-justering og nem bearbejdning også for mindre kvalificerede montører uden overtrædelse af sikkerhedsforskrifter sparer tid og penge til montage. Det er også en fordel at døren kan belastes og bruges straks efter indbygning. Mulighed for ombygning ved hjælp af enkel og hurtig montage samt mulighed for genbrug af de anvendte materialer gør Häfeles nye montage af dørkarme til et miljøvenligt produkt.

Den mekaniske montage af dørkarme består af en montageplade, klembakker, montagevinkler, fire træskruer og to gevindskruer. Hvert element er modulopbygget og fikserer karmen med en klemmemekanisme. Til hver dør monteres seks elementer på de steder hvor man ellers ville placere skum. Den modulære opbygning sikrer kompatibilitet ved forskellige vægtykkelser og -materialer.

Montage af dørkarm uden skum
Montage af dørkarm uden skum

Indbygning af dørkarm uden skum. De centrale elementer i Häfeles innovative, mekaniske montage af dørkarme er montageplade, klembakker og montagevinkler. På billederne er de vist ved indbygning og som eksplosionsvisning klar til montage af dørkarmen.

Mekanisk montage af dørkarm
Mekanisk montage af dørkarm

Häfeles mekaniske montage af dørkarme til trædørkarme sparer tid og penge ved boligbyggeri, men også ved hotelnybyggeri og -ombygning. Dørkarme med formonterede montageplader placeres i vægudskæringen og tilpasses, montagevinkler isættes og fikseres, beklædning monteres, døren sættes i – færdig, nemmere bliver det ikke.

Pressekontakt Peder Nørgård Pressekontakt

Peder Nørgård

Adm. direktør Tlf.: 96 14 72 76 Fax: 97 51 12 13 peder.noergaard@haefele.dk