Regnskab 2016: Positiv udvikling på næsten alle markeder

Häfele Gruppen øger omsætningen med 3,1 % – USA og Indien er highlights

Den internationale Häfele Gruppe der producerer beslagteknik og elektroniske låsesystemer, opnåede i det forgangne år en omsætning på 1,311 milliarder euro (2015: 1,271 milliarder euro). Det svarer til en vækst på 3,1 %. "Hvis vi korrigerer for valutapåvirkninger, er væksten faktisk på 6,1 %, et glædeligt resultat", siger Sibylle Thierer, administrerende direktør (CEO).

37 udenlandske datterselskaber (+3,2 %) samt moderselskabet og seks produktionsfabrikker i Tyskland og Ungarn (+3 %) har bidraget på lige fod til denne omsætningsvækst. Næsten alle markeder har udviklet sig positivt og har øget omsætningen tilsvarende. USA, Indien og de asiatiske markeder havde vækstrater over gennemsnittet.

Antallet af medarbejdere på verdensplan er steget med 200 til nu 7.300. I Tyskland ligger det uændret på 1.600. I Tyskland har Häfele moderselskabet udvidet sit uddannelsestilbud med tolv uddannelsespladser til unge flygtninge fra ni nationer. Detlef Scheele, chef for Bundesagentur für Arbeit, påskønnede ved et besøg i Nagold Häfele som nationalt eksempel på arbejdet med integration i virksomheden.

Häfele tjener 79 % udenfor Tyskland

Med 37 udenlandske datterselskaber og talrige andre salgsorganisationer verden over opererer Häfele i mere end 150 lande. 79 % af omsætningen genereres i dag udenfor Tyskland. Virksomhedsgruppen servicerer med produkter og services de førende møbelproducenter i verden samt arkitekter og planlæggere, håndværk og handel. Markedstilpassede egne sortimenter som kan leveres i hele verden, produceres på Häfeles fabrikker eller hos en af de 1.500 partnere fordelt over hele verden.

I det forgangne år har Häfele investeret 35 millioner euro i at forbinde de forskellige markeder endnu mere.

Udsigter for 2017

På trods af de mange kriseområder i verden ser virksomhedsgruppen gode markedsmuligheder. "Vi forventer en omsætningsvækst på omkring 5 %", siger Sibylle Thierer. Virksomhedsgruppens investeringsvolumen vil i 2017 udgøre omkring 40 mio. euro. Der er stadig risici forbundet med de ustabile valuta- og råstofmarkeder samt det voksende antal brændpunkter i verden.

Häfeles hovedkvarter i Nagold

Häfeles hovedkvarter i Nagold.

Pressekontakt Peder Nørgård Pressekontakt

Peder Nørgård

Adm. direktør Tlf.: 96 14 72 76 Fax: 97 51 12 13 peder.noergaard@haefele.dk